Jeugd

Ons doel is met de jeugd van 8 t/m 16 jaar op een veilige, plezierige en sportieve wijze te fietsen in de omgeving van Zoetermeer. Wij starten elke zondagochtend om 10.00 uur in meerdere groepen die worden geleid door ervaren leden van de toervereniging. Door deze verschillende groepen kan iedereen meefietsen, op een normale fiets of racefiets, jong en wat ouder.Wij fietsen het hele jaar door, behalve tijdens de zomervakantie. Als er in de winter niet gefietst kan worden, worden er andere activiteiten georganiseerd. Een spelletjesochtend, maar ook een workshop fietsonderhoud. De fietstochten zijn, afhankelijk van de groep, 30 tot 60 kilometer lang en gaan door de duinen, polders, dorpjes, etc. Met mooi weer pakken we de auto en vertrekken richting de Veluwe of een ander mooi gebied voor een speciale fietstocht. Ook kunnen we een dagje fietsen op een echte wielerbaan organiseren en een jeugdweekend.

Er is ook ruimte voor competitie. We organiseren voor iedereen tijdritten, een zomer- en winterklassement (punten voor wie het meeste komt fietsen) en het bergklassement. Verder hebben we contact met de wielrenvereniging de Pedaalridders voor jeugdleden die willen doorstromen naar het rijden van wedstrijden.

Als je een keer mee wilt fietsen, kom met je fiets op zondagochtend 10.00 uur naar ons clubhuis. Twee keer per jaar, in het voorjaar en najaar, organiseren wij een kennismakingscursus. Je hebt geen racefiets nodig om mee te fietsen maar voordat je vertrekt wordt de technische staat van de fiets gecontroleerd.

Kijk bij ons fotoalbum voor een sfeerimpressie, of meld je direct aan. Als je een keertje mee wilt fietsen neem dan eerst contact op met iemand van de jeugdcommissie.