Jeugd super-actief !

Inmiddels is de zomervakantie voor de jeugd alweer voorbij en is iedereen gezond gebruind en groter gegroeid verschenen op 2 september voor de eerste van onze wekelijkse jeugdritten.
Op deze dag zijn ook onze kennismakingscursussen jeugd toerfietsen en jeugd MTB weer gestart. Deze keer mogen we ons verheugen in een historisch hoog aantal deelnemers: 11 waarvan 7 toerfietsers en 4 MTBers. En van die 11 zijn er weer 2 meisjes bij; gezellig! Dat kan weer een heel mooie en welkome aanvulling worden op de 30 jeugdfietsers die we al hebben! Op de foto’s zie je alle cursisten die er de 1e les al bij waren, met dank aan Cees Coers voor de fotografie.


Van 14 tot 16 september is het inmiddels weer ons jaarlijkse Fietskamp gehouden, dit keer weer fenomenaal georganiseerd door Machiel (die ook veel van de tekst voor dit verslag heeft geleverd) geassisteerd door Sven, Floris en Jewel. De locatie was dit keer de Belgische Ardennen onder Luik. Hartelijk bedankt voor jullie inzet en originele programmering vol met leuke activiteiten! Ook onze grote dank voor de begeleiders (Fred, Jonathan, Marco, Mirjam, Ricardo en Richard) tijdens het fietsweekend! Last but not least willen wij Theo, de vader van Sven en eigenaar van slagerij De Groene Weg te Rotterdam, bedanken voor het sponsoren van twee heerlijke warme gerechten. En natuurlijk helemaal top voor alle deelnemers voor alle gezelligheid tijdens het weekend! We hopen jullie allemaal volgend jaar weer te zien! En iedere zondag natuurlijk.

Na voor de meesten een (erg) korte nacht vertrok iedereen zaterdagochtend voor de Kloventocht; 2,5 kilometer klimmen en klauteren en door een rivier terug naar de auto, waarbij (bijna?) iedereen een nat pak kreeg (zie 2 foto’s). Onze begeleider was Eddie van camping de la Gileppe. Na de Kloventocht gingen de MTB’ers en toerders natuurlijk fietsen. Bij terugkomst stond het avondeten klaar. Nu was iedereen erg moe en volgens Machiel lag iedereen voor middernacht al te maffen.

Gelukkig maar, want zondag hadden we geen zondagsrust. Iedereen moest vroeg op voor de beklimming van la Redoute voor het bergklassement! Een korte maar erg pittige klim van 1,5 km met stukjes van rond de 20% stijgingspercentage. Heel knap dus als je daar weet te winnen. Na het einde van de zomerklassementsperiode zullen we de prijzen uitreiken. De huisjes waren (in meer en mindere mate…) al opgeruimd en de sleutels ingeleverd, dus we konden meteen door naar het zwembad. Na een verfrissende duik begon de terugweg naar Zoetermeer. Iedereen is weer goed thuis gekomen voor een welverdiende rust!
Frits Verbaarschot